Krijg je er energie van om onze klanten te helpen en vragen te beantwoorden? Denk je graag in oplossingen en heb je een zesde zintuig voor klanttevredenheid? Dan hebben wij een leuke rol voor jou! We zijn op zoek naar een Customer Service medewerker die onze klanten iedere dag gaat ondersteunen.
Bedrijfsbeschrijving

Speedliner, gevestigd in Tilburg (Industrieterrein Vossenberg) is een vooruitstrevend en informeel bedrijf, werkzaam in de logistieke branche. We bieden onze klanten een breed pakket aan logistieke diensten aan op het vlak van transport en warehouse activiteiten. We zijn een betrokken organisatie, waar een hoge kwaliteit en service hoog in het vaandel staan voor onze klanten en onze medewerkers.

Functie-omschrijving
Als Customer Service Medewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klanten in ons multi-client warehouse. Je monitort de orders in het ERP systeem en zorgt in overleg met je collega’s voor een snelle reactie op de diverse vragen van klanten betreft hun orders. Je bent pro-actief en durft door te vragen om uit te zoeken waar de vraag of klacht over gaat. Je communiceert of een vriendelijke, maar professionele manier. Daarnaast heb je veelvuldig contact met de afdeling warehousing en planning om de operationele processen goed te coördineren. Ook maak en verstuur je de dagelijkse en wekelijkse rapportages aan klanten en zorg je ervoor dat gegevens juist en volledig verwerkt en gedocumenteerd worden.

Wij vragen
MBO/HBO werk- en denkniveau, recente ervaring in soortgelijke functie, goede kennis van MS office, affiniteit met logistiek, je bent klantvriendelijk, stress-bestendig, nauwkeurig en werkt ordelijk en systematisch.
Ben je op zoek naar een veelzijdige en afwisselende functie in een dynamisch en groeiend bedrijf? Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claudia Schilders of kijk op www.speedliner.nl

Share