Bedrijfsomschrijving

Speedliner is een vooruitstrevend en informeel bedrijf in Oisterwijk, werkzaam in de logistieke branche. Hierbij zijn betrokkenheid en veelzijdigheid belangrijke kenmerken van onze organisatie, waarbij flexibiliteit en een hoge mate van service en kwaliteit belangrijk zijn.

Functie-omschrijving:

Als customer service medewerker ben je het aanspreekpunt voor een vaste groep klanten. Je monitort de orders in het ERP systeem en zorgt in overleg met je collega’s voor een snelle reactie op de diverse vragen van klanten betreft hun orders. Je bent pro-actief en durft door te vragen om uit te zoeken waar de vraag of klacht over gaat. Je communiceert op een vriendelijke, maar professionele manier. Daarnaast heb je veelvuldig contact met de afdelingen warehousing en planning om de operationele processen goed te coördineren. Ook maak en verstuur je de dagelijkse en wekelijkse rapportages aan klanten en zorg je ervoor dat gegevens juist en volledig verwerkt en gedocumenteerd worden voor afdeling facturatie.

Wij vragen:

Minimaal HAVO/MBO4 werk- en denkniveau, recente ervaring in soortgelijke functie, goede kennis van MS office, affiniteit met logistiek. Je bent klantvriendelijk, stress-bestendig, nauwkeurig en werkt ordelijk en systematisch.

De vacature van customer service medewerker betreft een fulltime functie.

Trefwoorden:
commercieel, binnendienst, support, administratief

Je sollicitatie kun je sturen naar Speedliner Logistics, Postbus 148, 5060 AC Oisterwijk of naar c.schilders@speedliner.nl.

Share