HET BEDRIJF

Speedliner Logistics is een logistiek totaaldienstverlener in Oisterwijk. Sinds 1980 zijn wij werkzaam in transport en warehousing. Hierbij zijn betrokkenheid en veelzijdigheid belangrijke kenmerken van onze organisatie waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze dienstverlening bestaat uit een breed pakket, zoals distributie in de Benelux en Europa, (snel)transport, ADR, warehousing en webshoplogistiek.

Onze dienstverlening wordt gerealiseerd door een professioneel en enthousiast team van meer dan 100 medewerkers. Daarnaast beschikken wij over een omvangrijk wagenpark met een grote diversiteit aan materieel en meer dan 20.000m2 aan opslagmogelijkheden verdeeld over magazijnen in Oisterwijk waar naast opslag ook diverse VAL- en VAS activiteiten tot de mogelijkheden behoren. Hierbij ondersteunen de ICT oplossingen onze dienstverlening door informatiestromen te structureren en te vereenvoudigen.

Als nuchter familiebedrijf is betrokkenheid zeer belangrijk binnen onze dienstverlening. Wij willen onze klanten logistiek ontzorgen. Persoonlijk contact is hierin belangrijk, iedere klant heeft een vast contactpersoon waarbij alle logistieke vraagstukken kunnen worden neergelegd. Belangrijk hierin is dat de communicatie snel en helder is en de lijnen kort zijn.

Veelzijdigheid is een uitgesproken kenmerk van Speedliner Logistics. Het omvangrijke wagenpark, met een grote diversiteit aan materieel, kundige medewerkers en de beschikking over 20.000m² aan magazijnruimte, met mogelijkheid voor VAL- en VAS activiteiten, maakt een complete dienstverlening mogelijk. U kunt een beroep doen op Speedliner Logistics, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Naast de logistieke stromen wordt ook bekeken hoe de bijbehorende administratiestromen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingericht door middel van automatisering. Voorbeelden hiervan zijn het inlezen van distributie/transportlijsten, het digitaal ontvangen van CMR’s, tot het online volgen van uw zendingen.

Design

Betrokkenheid

Betrokkenheid is zeer belangrijk binnen onze dienstverlening. Wij willen onze klant logistiek ontzorgen. Communicatie is snel en helder en de lijnen zijn kort. U kunt een beroep doen op Speedliner Logistics, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Daarnaast gaan wij verder dan het verlenen van een dienst, wij willen uw logistieke uitdagingen begrijpen en oplossingen bieden.

Sliders

Hoge kwaliteit en service

Speedliner Logistics staat voor kwaliteit tegen de juiste prijs. Wij willen het verlengstuk van onze klanten zijn. Deze kwaliteit gaat verder dan alleen het correct en op tijd afleveren van de goederen, maar profileert zich ook in andere processen zoals automatisering en stroomlijnen van administratieve processen. Om dit de waarborgen zijn wij ISO 9001 gecertificeerd.
[meer]

Options

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een zeer belangrijk punt in onze dienstverlening. Naast onze reguliere diensten bieden wij de mogelijkheid om maatwerk te verrichten voor uw logistieke vraagstuk. Speedliner Logistics is ook is staat om goederen met logistieke afwijkende maten en/of gewichten te vervoeren en op te slaan. Onze systemen kunnen 24/7 onze klanten voorzien van gewenste informatie.

Design

Veelzijdigheid

Het omvangrijke wagenpark met een grote diversiteit aan materieel, goed opgeleide en ervaren medewerkers en de beschikking over meer dan 20.000m² aan magazijnruimte, met mogelijkheden voor Value Adding Logistics (VAL) en Value Added Services (VAS) activiteiten, maken een complete dienstverlening mogelijk. Hierdoor is Speedliner Logistics in staat om voor uw uitdagingen een totaaloplossing te bieden.

Historie

In 1980 is Speedliner Logistics begonnen als koeriersbedrijf. Door de aankoop van de eerste vrachtwagen in 1990 werd de dienstverlening uitgebreid met distributievervoer. Naarmate de transport activiteiten toenamen groeide ook de vraag naar opslag faciliteiten, VAL- & VAS activiteiten en projectmatige werkzaamheden. Sinds de verhuizing naar het pand op de Sprendlingenstraat in 2010 kan de tak Warehousing nog beter tegemoet komen aan deze wensen.

Anno 2019 is Speedliner Logistics een logistiek totaaldienstverlener met een gevarieerd wagenpark van 90 voertuigen, totaal 20.000m² aan opslagmogelijkheden verdeeld over magazijnen in Oisterwijk en Waalwijk met professionele en enthousiaste medewerkers. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een beroep op ons doen.

Maatschappelijk Bewust

Als transportbedrijf zitten wij in een milieubelastende branche en zijn wij continue bezig om deze belasting te minimaliseren waar mogelijk. Dit proberen wij onder andere te bereiken door zo optimaal mogelijk onze transporten uit te voeren.  Denkt u hierbij aan de optimale beladingsgraad, routeplanning en de inzet van technologie, zoals de voertuigen met Euro 5 motoren.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is daarom voor Speedliner vanzelfsprekend. Wij leveren graag een bijdrage aan een betere leefwereld, maar ook aan de lokale samenleving. Wij dragen bijvoorbeeld het Ronald McDonald huis in Tilburg een warm hart toe, door dit huis te steunen met onze logistieke diensten. Daarnaast is Speedliner een vaste gesprekspartner bij Gemeente Oisterwijk om de leefomgeving in Oisterwijk te verbeteren. Tot slot is het bedrijf een van de oprichters van de Oisterwijkse lichtjestour. Dit is een trucktour in de avond, waarbij we gehandicapten de dag van hun leven proberen te bezorgen.