Expediteur

Speedliner Logistics is als expediteur de architect in transport.

Een expediteur is een organisator van het verzenden van goederen. Dit is veel ruimer dan enkel het vervoer van goederen van een plaats naar een andere. Als expediteur bemiddelt Speedliner Logistics tussen u en de vervoerder, welke natuurlijk ook Speedliner Logistics kan zijn.

Naast het eigenlijke vervoer zorgt Speedliner Logistics ook voor de afhandeling van heel wat administratieve formaliteiten zoals het aanvragen van de nodige vergunningen, prijsaanvragen en –vergelijkingen, transportvereisten van uw lading, het onderhandelen van prijzen en het boeken van ladingen bij transporteurs, opslag van goederen, organisatie van groepage van kleine loten goederen, het vervullen van eventuele douaneformaliteiten en de coördinatie tussen alle betrokken partijen.

Speedliner Logistics kan als transportbemiddelaar er voor zorgen dat uw goederen worden vervoerd en voor alles wat daarbij komt kijken. Naast het transport leveren wij douane- en groupagediensten en regelen wij alle administratieve taken voor u. Als u goederen exporteert naar een land buiten de EU, regelt Speedliner Logistics ook de douaneprocedure (in- en uitklaren) voor u. Tevens groeperen we kleinere zendingen van meerdere ondernemers tot een grotere lading. Dat scheelt in de kosten.